ИСТАНБУЛ

ИСТАНБУЛ – АВИОНСКИ ПРЕВОЗ
Истанбул – најкосмополитски град во светот, град на контрасти, единствен град кој ги преплавува сите сетила. Истанбул пречекува опсипан со светлина, град кој никогаш не спие – улици полни со весели и насмеани луѓе, шаренило од бои, мириси, идеален спој на култура и религија, место на кое се состануваат Европа и Азија.

Програма: 

Прв ден (Скопје- Истанбул) Полетување од Скопје за Истанбул  со Пегасус секој ден според објавен ред на летање . По слетување во Истанбул, организиран превоз со автобус до хотел. Сместување. Ноќевање.

Втор – Петти ден (Истанбул) Појадок. Слободен ден за индивидуални разгледи и прошетки. Ноќевање.

Последен ден(Истанбул Скопје) Појадок. Организиран превоз до аеродром. Лет со Пегасус од Истанбул до Скопје секој ден според објавен ред на летање.

Во цената се вклучени следниве услуги:
» Авионски превоз со Пегасус ( по лице 20 кг вклучен багаж + 7 кг рачен багаж)
» Аеродромски такси
» 2,3,4 или 5 ноќевања со појадок во некој од предложените хотели
» Организиран трансфер на релација аеродром (Sabiha Gokcen) – хотел – аеродром (Sabiha Gokcen);
Во цената не се вклучени следниве услуги:
» Патничко и здравствено осигурување
» Екстра трошоци во хотел
» Цена за бебе ,возраст 0-1,99 изнесува 40 еур
» Цена за дете од 02 до 6,99 години 130 еур
Важна напомена:

»Горенаведените цени не се гарантирани. Цената може да биде повисока и зависи од местата на авион!
»Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 62 мкд)
»За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со мин.6 месеца од денот на патувањето
»За влез во Р.Турција потребно е да имате сертификат за вакцина со поминати мин. 14 дена од втората доза пред влез во земјата, ПЦР тест (не постар од 72 часа) или брз антигенски тест ( не постар од 48 часа), или сертификат дека сте ја прележале болеста во последните 6 месеци. Сите наведени сертификати се однесуваат за лица посатари од 6 години.
»Формулар за влез, регистрација на : https://register.health.gov.tr (72 часа пред влез во земјата) – задолжителен.
»За влез во Македонија потребен е сертификат за прележан COVID 19 во последните 45 дена сметајки од денот на оздравување, или примени најмалку 2 вакцини, или пак Антиген негативен тест или ПЦР негативен тест. Сите горенаведени потврди не се однесуваат и не се задолжителни за лица под 18 години.
»Цените не важат за време на празници
»Важно: За резервација задолжителна уплата од 100%, и ако се откаже резервацијата се плаќаат пенали од 100 %.

Havana Logo with separators