ИСТАНБУЛ И КАПАДОКИЈА

КАПАДОКИЈА – АВИОНСКИ  ПРЕВОЗ
Кападокија – Ако постои бајка за магична земја од глина, веројатно ќе изгледа како Кападокија. Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилиштa.

Истанбул – најкосмополитски град во светот, град на контрасти, единствен град кој ги преплавува сите сетила. Истанбул пречекува опсипан со светлина, град кој никогаш не спие – улици полни со весели и насмеани луѓе, шаренило од бои, мириси, идеален спој на култура и религија, место на кое се состануваат Европа и Азија.

 

Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Повратен авионски билет со Пегасус Ерлајнс од Скопје преку Истанбул до Кајсери (со 20 кг вклучен багаж)
 • Аеродромски такси
 • Сместување во одбрани хотели 4 ноќи
 • Организиран превоз од аеродром – хотел – аеродром во Кападокија и Истанбул

 

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Факултативни екскурзии
 • Патничко и здравствено осигурување
 • Дополнителни трошоци во хотел
5 ДЕНА – 4 НОЌИ
ХОТЕЛ Кападокија – ИстанбулКат / Усл1 / 2 Соба1 / 1 Соба3то лице
Abras Cave Hotel-Urgup / Beyaz sarayCave BB / 4* BB299379299
Dedeli Konak Cave Hotel – Akka LushCave BB / 4* BB335415335
*Цените се дадени во евра

ДАТУМИ НА ЛЕТОВИ
 

Поаѓање (SKP – IST-KAJ)

02.35-06.00

08.30-09,50

Враќање (KAJ – IST)

Враќање (IST-SKP)

22.05-21.35

4 ноќи

Секој ден, освен понеделник и сабота

Секој ден

Секој ден, освен недела и петок

(Не важи за период 27.12.2020 – 03.01.2021)


ЕКСКУРЗИИ КАПАДОКИЈА

ЕкскурзијаОпис на екскурзијаЦена
Северна Кападокија

Турата започнува во  09.30 часот, враќање во 17 часот.

Се посетуваат следниве локалитети:

Devrent Valley, Monk’Valley, Avanos,Uchisar Castle, Esentepe Panoramic view, Goreme Open Air Museum

Турата вклучува: автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници.

Факултативно – ручек.

Од 50
Црвена долина

Турата започнува во 09.30 часот, враќање во 17 часот.

Се посетуваат следниве локалитети:

Red Valley, Cavusin village, Pigeon Valley, Kaymakli underground city

Турата вклучува: автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници.

Факултативно – ручек

Од 50
Јужна Кападокија

Турата започнува во 09.30 часот, враќање во 17.30 часот.

Се посетуваат следниве локалитети:

Kaymakli underground City, Ihlara Valley, Meleniz River, Belisirma village, Selime Monastery

Турата вклучува: автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници.

Факултативно – ручек

Од 55
Летање со балон

Турата започнува минимум 45 минути пред изгрејсонце. Трае  околу 2 часа.

Се прелетуваат следниве области:

Love Valley, Aydin Kiragi, Pigeon Valley, Cavusin

Турата вклучува: трансфер од и до хотел, организатор и водич, летање со балон

Од 120

Важна напомена:

 • Цените се по лице, сместување во двокреветна, трокреветна или еднокреветна соба, и важат за индивидуално патување;
 • Цените може да претрпат промена во зависност од местата во авион и хотел;
 • Цените за деца се добиваат дополнително;
 • Плаќање исклучиво во денари по курс 61.8 мкд;
 • Плаќање при резервација 100 %, и нема можност за откажување, менување термин или менување имиња;
 • Важност на пасош за влез во Р.Турција е мин.6 месеци од денот на враќање;
 • Екскурзиите треба да бидат однапред платени и резервирани и за истите не гарантираме дека ќе бидат изведени по горенаведен редослед, изведувањето зависи од временските услови.
Havana Logo with separators