КАПАДОКИЈА

КАПАДОКИЈА – АВИОНСКИ  ПРЕВОЗ
Кападокија – Ако постои бајка за магична земја од глина, веројатно ќе изгледа како Кападокија. Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилиштa.

Програма: 

Прв ден (Скопје- Истанбул- Кајсери ) Полетување од Скопје за Кајсери преку Истанбул  со Пегасус секој ден според објавен ред на летање . По слетување во Кајсери, организиран превоз со автобус до хотел. Сместување. Ноќевање.

Втор – Петти ден (Кападокија) Појадок. Слободен ден за индивидуални разгледи и прошетки. Ноќевање.

Последен ден(Кајсери-Истанбул- Скопје) Појадок. Организиран превоз до аеродром. Лет со Пегасус од Кајсери преку  Истанбул до Скопје секој ден според објавен ред на летање.

Важна напомена:

  • Горенаведените цени не се гарантирани. Цената може да биде повисока и зависи од местата на авион!
  • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 62 мкд)
  • За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со мин.6 месеца од денот на патувањето
  • За влез во Р.Турција потребно е да имате сертификат за вакцина со поминати мин. 14 дена од втората доза пред влез во земјата, ПЦР тест (не постар од 72 часа) или брз антигенски тест ( не постар од 48 часа), или сертификат дека сте ја прележале болеста во последните 6 месеци. Сите наведени сертификати се однесуваат за лица посатари од 6 години.
  • Формулар за влез, регистрација на : https://register.health.gov.tr (72 часа пред влез во земјата) – задолжителен.
  • За влез во Македонија потребен е сертификат за прележан COVID 19 во последните 45 дена сметајки од денот на оздравување, или примени најмалку 2 вакцини, или пак Антиген негативен тест или ПЦР негативен тест. Сите горенаведени потврди не се однесуваат и не се задолжителни за лица под 18 години.
  • Цените не важат за време на празници
  • Факултативните ексурзии треба претходно да се резервираат и да се платат.
  • Важно: За резервација задолжителна уплата од 100%, и ако се откаже резервацијата се плаќаат пенали од 100 %.
Havana Logo with separators
mk_MKMacedonian